Wist je dat volwassenen gemiddeld maar 10 tot 20 keer per dag lachen? Terwijl kinderen 300 tot 400 keer per dag lachen. Dat is zonde want lachen is gezond! In dit blog vertel ik je kort waarom lachen gezond voor je is.

Hormonen

Tijdens lachen maken je hersenen het stofje endorfine aan. Endorfine is een hormoon dat ervoor zorgt dat je ontspant en het werkt ook pijnstillend. Je kunt je vast voorstellen dat je je lekkerder voelt wanneer je je ontspannen en pijnvrij voelt. Lachen zorgt er daardoor ook voor dat je stress afneemt.

Het effect werkt zelfs als je een fake-smile opzet. Je hersenen maken dan namelijk dezelfde verbinding aan. Probeer het maar eens en ervaar de ontspanning die ontstaat.

Naast endorfine maakt je lichaam ook dopamine aan. Dit hormoon zorgt voor een gevoel van tevredenheid en geluk. Hierdoor kun je op een positievere manier met situaties in je leven omgaan en beland je niet zo snel in een negatieve spiraal. Het geeft je meer energie dan dat het je kost.

Lachen is goed voor ..

  • Je humeur: er komen allerlei gelukshormonen vrij. Je wordt er blij en gelukkig van
  • Je lichaam: je spant namelijk heel veel spieren aan. Vooral je buikspieren gaan aan de slag bij een flinke lachbui. Je kunt daarmee behoorlijk wat calorieën verbranden ;-).
  • Je immuunsysteem: je lichaam maakt tijdens lachen meer witte bloedcellen aan. Witte bloedcellen weren virussen. Je wordt een stuk minder snel ziek.
  • Je hart: het vernauwt de bloedvaten waardoor de kans op een hartaanval verkleint wordt.

Kortom, lachen is gezond en bovendien werkt het aanstekelijk. Dus kom maar op met die lachbuien. Heb je nog wat inspiratie nodig voor het moppen tappen? Misschien kun je hier nog een slechte grap tussen vinden.

Ik word erg blij van het lezen van deze voordelen. Ik heb dit artikel met een big smile geschreven. En als de volgende keer iemand naar je lacht, lach dan even terug want je weet nu wat de voordelen zijn!

Meer positiviteit

Wil jij een positiever mens worden? In dit blog lees je hoe ik een positiever mens ben geworden.