Het was al een hele tijd nodig: nieuwe hardloopschoenen. Ik heb het afgelopen jaar veel hardgelopen. Dus de zolen begonnen goed te slijten. Maar ik wilde graag schoenen laten aanmeten en ja, toen waren de winkels dicht. Aangezien ik niet wist hoe lang dat zou duren, besloot ik zelf wat online onderzoek te gaan doen. Ik houd niet zo van online shoppen, maar hey, soms ben je wanhopig en ga je er voor. Dit bericht is overigens niet gesponsord, het leek mij gewoon leuk om wat te delen over mijn ervaring met mijn nieuwe hardloopschoenen. Want ik vind dat ook interessant om lezen van anderen.

Begin maart waagde ik de gok en bestelde de ‘Hoka one one Clifton 7‘. Ik sprak meerdere mensen over dit merk en ook zag ik steeds meer mensen op Instagram de schoen of een andere versie dragen. Tja, waar je op focust zie je voorbij komen he ;-). Iedereen was erg positief en dat maakte mij nieuwsgierig. Ook de website beloofde een ultracomfortabele schoen voor elke ondergrond en elke dag. Hij bevat de beste kwaliteiten van alle voorgaande Clifton-edities.

Mijn ervaring

De schoen is leverbaar in 11 verschillende kleuren en ik ging voor de donkerblauwe met roze en oranje accenten. Wel wat kleur, maar niet te gek. Daar houd ik van. Het model vind ik ook mooi. Hij is voor mij gevoel eleganter dan mijn voorgaande Asics. Maar als ik heel eerlijk ben, was ik niet meteen enthousiast vanaf het moment dat ik ze aantrok. Inmiddels heb ik er meer dan 250 kilometer op gelopen en kan volgens mij wel delen wat ik er van vind.

De schoen gaf naar mijn idee niet de demping die ik zocht en voelde nog vrij stug aan. Maar ja, inmiddels had ik de moddervlekken er al op zitten. Dus ik besloot ze nog wat langer de tijd te geven. Na twee weken zaten de schoenen lekker. Ze vormden zich helemaal naar mijn voet. De schoenen zijn qua stof niet heel dik. Dat vind ik juist prettig, want dan voelt het meer als een sok die je aan hebt met een stevig voetenbed. Ik draag dan ook nooit sokken in hardloopschoenen, want dat vind ik dus niet zo prettig. Maar dat kan uiteraard wel.

Na twee weken was ik dus enthousiast, ik geloof dat ik ook door moest zetten van mijzelf omdat ik ze mooi en duur vond. Maar inmiddels zijn ze hun geld meer dan waard. Ze lopen inderdaad heerlijk op zowel bospaden als asfalt. De schoenen zijn enorm ligt en het is wel prettig dat je niet het gevoel hebt dat je bakstenen mee moet zeulen. Ik hoop dat de zool nog een goede tijd demping blijft bieden. Maar het is ook niet gek, dat ze slijten als je per maand zo’n 120 km hardloopt.

Daarnaast ben ik ook fan van de schoen omdat hij vegan is. Er komen dus geen dierlijke producten aan te pas. Dit was voor mij geen voorwaarde, maar vind ik wel een mooie bijkomstigheid. Wat mij betreft zijn de schoenen zeker een aanrader en wil ik in de toekomst ook eens kennis maken met andere modellen van Hoka.

Liefs Maaike