Oh, die geur van een vers gebakken bananenbrood. Zo lekker zoet. Een geur die mij doet denken aan weekend en lekker smullen. Jarenlang maakte ik bananenbrood met eieren, maar een goede vegan variant had ik nog niet gevonden. Ik ben zelf gaan experimenteren met het bakken van vegan bananenbrood. Dit keer had ik hele rijpe bananen en dat zorgde voor een mega lekkere zoete bananenbrood. De rijpe bananen zijn makkelijk te prakken en zorgen voor een mooi glad mengsel. Dus als jij nog een paar rijpe bananen hebt liggen, dan is dit het perfecte moment om te gaan bakken. Ik deel in dit blog een recept voor een eenvoudig, maar heerlijk vegan bananenbrood.

Wat heb je nodig?

Voor 1 vegan bananenbrood heb je nodig:

3 rijpe bananen

80 gram kokosolie, gesmolten

50 gram amandelmeel

100 gram volkoren tarwemeel

8 gram bakpoeder

Snuf zout 

1 tl kaneel

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak 2 bananen met de kaneel en de gesmolten kokosolie tot een glad mengsel.
  2. Voeg de overige ingrediënten, behalve de derde banaan, toe en meng tot een beslag. 
  3. Doe het beslag in een bakvorm en snij de banaan in de lengte door de helft. Leg deze op het beslag en druk het iets aan. Zet voor je vegan bananenbrood 40 minuten in de oven.

Heb je zin in een ander heerlijk vegan baksel? Misschien is deze zoete aardappel brownie iets voor jou.