Wauw, de zon is er weer! En wat doet ons dit goed. Heb jij ook zo van genoten? In dit blog lees je hoe mijn week was.

Maandag 12 t/m zondag 18 april

Maandag
Vandaag mag ik weer een dagje naar kantoor. Ik zie eindelijk mijn collega weer na ongeveer een jaar in real-life in plaats van via Teams.
Ik kook ’s avonds een lekkere curry met rode peper. Maar voor het slapen gaan haal ik mijn lenzen uit mijn ogen en blijkt er nog wat scherpte onder mijn nagel te zitten. OMG, mijn oog brandt. Dit is niet fijn. Nu maar hopen dat het meevalt.

Dinsdag
Ik word wakker met een zeer oog, maar eigenwijs dat ik ben plop ik gewoon mijn lenzen in. Om 6.17 uur sta ik buiten en ga ik een 6 km hardlopen. Dit gaat niet helemaal zo snel als ik zou willen, maar het is een prachtige ochtend. Dus ik geniet van de zonsopkomst. Vervolgens zit ik om 8.30 uur gewoon weer fris gedoucht op mijn werk. Ik houd toch echt wel van vroege trainingen, maar ik merk dat ik de avond er voor te weinig heb gegeten en dan gaat het vaak niet zo smooth.
Ik analyseerde mijn slaap en stelde via mijn stories vragen hoe goed jullie slapen en of jullie ook beter willen slapen. Hier kwamen voor mijn interessante uitkomsten uit. Na het avondeten en bankhangen doe ik nog lekker wat yoga en ga ik op tijd naar bed.

Woensdag
Ik start mijn ochtend wederom met yoga en meditatie. Daarna ga ik nog een rondje wandelen. Een frisse neus doet mij altijd goed. Het geeft mij het gevoel dat ik ‘aan’ sta. Vandaag werk ik thuis. Na mijn werk komen vriendinnen eten en daar kijk ik echt naar uit. Het was een gezellige avond en dankzij de avondklok lag ik toch nog lekker op tijd in bed.

Donderdag
Ik start mijn ochtend met een intervaltraining en stretchen. Ook vandaag werk ik thuis. De dag vliegt voorbij. Na mijn werk wandel ik naar het huis van mijn vriendin, want ze is woensdagavond wat vergeten. Zo haal ik meteen lekker mijn beweging voor vandaag. Ik ben ’s avonds alleen thuis en daar kan ik altijd zo van genieten. Ik monteer nog een vlog die ik ook meteen publiceerde:

Vrijdag
Ik start mijn dag met yoga en meditatie. Daarna ga ik lekker bloggen en studeren. Tussendoor haal ik nog wat boodschappen. Ik vond dat ik mijzelf wel even mocht belonen met een middagje shoppen, dus ik heb een paar afspraken in de stad gemaakt. Bingo, ik weet te slagen bij allebei de winkels! Helemaal happy. ’s Avonds eet en borrel ik met vriendinnen. Wat een gezellige maar ook productieve dag!

Zaterdag
Vandaag staat er 13 kilometer op het programma. Ik had besloten dat ik meteen ’s ochtends een banaan zou eten en zou gaan. Maar als ik wakker word ben ik niet zo energiek als gehoopt. Ik maak mijn standaard ontbijt: havermout met rozijnen en banaan en hoop dat dit gaat brengen wat ik nodig heb. Rond 9.15 uur is mijn ontbijt wel aardig gezakt en besluit ik te gaan. Zoekende naar mijn tempo probeer ik mijn energie te verdelen. Het gaat vandaag om wilskracht. Het is een mentale strijd. Na 6 km heb ik het gevoel dat ik niet meer kan. Maar ja, of ik nu terug ga of doorloop… Het is allebei nog minimaal 6 km. Ik besluit 100m te wandelen, mijn mindset op orde te stellen en door te gaan. Ik doe mijn oordopjes uit en ga luisteren naar de vogels. Het is alsof de vogels voor mij zingen, mij aanmoedigen. Dit beurt mij op. Ik leg mij er bij neer dat het niet gaat zoals gehoopt. Maar ik loop hem uit. Ergens heb ik wel gesmokkeld zie ik als ik thuis kom, want ik heb 11,5 km gelopen. Maar dat maakt mij niks uit, want ik wilde heel graag thuis zijn. Het eerste dat ik doe als ik thuis ben is: eten. Ik heb de afgelopen dagen gewoon te weinig gegeten, concludeer ik. Dus de komende week weer focussen op voldoende eten. Maar ik ben wel heel trots dat ik gewoon ben gegaan.

De rest van de dag maak ik wat schoon in huis, lees ik een boek in de zon en gaan we langs bij een ander stel. Het is een heerlijke, vermoeiende dag. Lang leve de avondklok. Lekker op tijd naar bed!

Zondag
Vandaag hebben we een pers-uitje gepland staan van ons reisblog Waanzinnige Wereld. We hebben 40 km gefietst op een e-bike en kregen onderweg een heerlijke lunch. Dit blog komt a.s. week online.
We komen allebei moe maar voldaan thuis en ik ga lekker even rommelen, terwijl mijn vriend tv kijkt. Ik heb heel erg schoonmaakdrang, wellicht een grote voorjaarsschoonmaak?

Liefs Maaike