De afgelopen week heb ik wel wat gepost op Instagram, maar geen tijd gemaakt voor het schrijven van een nieuwe blog. Ik zat namelijk met mijn neus in de studieboeken. Lees je in dit week blog mee waarom?

maandag 19 t/m zondag 25 april

Maandag
Ik startte mijn week erg moe. Mijn weekend was erg sociaal voor mijn doen. Nu moet ik ook zeggen dat ik sowieso sneller geprikkeld ben sinds we door corona meer thuis zitten. Ik geniet enorm van die rust om thuis te zijn. Maar afspreken met anderen doe ik niet mega veel, dus ja, als ik dan een paar dagen meer mensen zie … Dan kost dat ineens veel energie. Maar ik vind het ook mega leuk hoor. Maar goed maandag was dus even te veel. Deze dag koos ik voor lekker yoga, rustig wandelen en rustig werken. Dat beviel mij prima. Ook merkte ik dat ik wat meer moest eten. Door het trainen de afgelopen tijd at ik vaak minder dan ik verbruikte aan energie. Gewoonweg omdat ik dan geen honger heb… En op een gegeven moment is de koek dan op 😉 Dus ik besloot dat ik de hele week goed naar mijn lichaam moest luisteren.

Dinsdag
Ik heb heerlijk geslapen en bijgetankt. Mijn dag start met een 5km run en meditatie. Na mijn kantoordagje doe ik rustig aan en ging ik alvast wat leren. Wat zaterdag heb ik mijn eerste tentamen! Spannend! Ik heb trouwens in mijn pauze hele gave nieuwe cowboylaarzen gekocht. Ik ben zo verliefd!

Woensdag
Het is mooi weer en ik voel de drang om te gaan hardlopen. Maar mijn lichaam heeft behoefte aan herstel. Dus ik maak een ochtend- en avondwandeling en kies voor wat meditatie. Hier ga ik echt goed op. Het is zo belangrijk om je lichaam goed te laten herstellen. Dit kan door voldoende rusttijd tussen je trainingen in te bouwen, goed te eten, goed te drinken, maar vooral ook goed te slapen. ’s Avonds studeer ik nog wat en kruip ik daarom lekker op tijd in bed.

Donderdag
De hersteldag heeft mij goed gedaan. Ik heb de energie om mijn ochtend te starten met een 10 km run. Het is magisch hoe de zon op komt terwijl ik in een lekker tempo mijn rondje loop. Ik loop 10 km in 58 minuten en dat vind ik top! De rest van de dag voel ik mij energiek en productief. Het hardlopen pept mij echt op. Na het werk spreek ik met mijzelf af dat ik na het eten nog 45 minuten ga studeren. Ik stop oortjes in en luister naar focus muziek. Dit werkt als een tierelier. Doordat ik zo’n concreet doel heb, kijk ik niet op mijn telefoon en neem ik alles op. Het opknippen van studeren helpt mij echt. Want de momenten die ik pak, dan heb ik ook echt volledige focus. Na het studeren beloon ik mijzelf met een heerlijke avondwandeling en luister ik naar en podcast van Gwen van Poorten!

Vrijdag
Zo energiek als ik gisteren op stond, zo vermoeid lijkt deze dag weer te starten. Deze week is echt vallen en op staan. In plaats van mij er tegen te verzetten, kies ik er voor mijn lichaam de tijd te geven die het nodig heeft. Potverdrie, het werkt! Je lichaam is zo slim en geeft je zoveel signalen.. Maar we luisteren er vaak helemaal niet naar.

Als ik eenmaal klaargemaakt ben ga ik rustig boodschappen doen en een kop thee drinken voor mijzelf. Daar zijn vrije dagen ook voor. Doordat ik de hele week al lekker veel gestudeerd heb, voel ik niet meer zo’n druk om te studeren. Want als ik ’s middags eenmaal aan het studeren begin, merk ik dat ik daar ook niet echt zin in heb.. hahaha. Maar ook dit weet ik weer positief om te buigen: ik vertrouw er op dat het morgen goed komt. Ik ga voor een lekkere lange wandeling richting de stad.
’s Avonds kijk ik de documentaire over Snelle met Carlo. Een boeiend en aangrijpend verhaal.

Zaterdag
Vandaag is de dag van: het tentamen! Ik spring ’s ochtends uit bed en ga wat krachttraining en een korte interval training doen. I am ready for it! Kom maar op.
Ik heb gewoon het tentamen gehaald met een 9! Woehoe, zo blij. Dat is weer een stap dichter bij mijn diploma tot leefstijlcoach!
’s Avonds vieren we dit succes met mijn ouders! Ik kook heerlijk Italiaans en we genieten met elkaar. Wat een prachtige dag!

Zondag
We gaan ’s ochtends lekker mountainbiken en daarna ploffen we op de bank. Het is een grauwe dag, dus het lokt nog niet echt om weer naar buiten te gaan. Nu ik dit typ schijnt de zon in ieder geval nog niet, maar hopelijk breekt hij vanmiddag nog door. We gaan in ieder geval lekker rustig aan doen en genieten van onze dag!

Liefs Maaike